Shortcakes με φραμπουάζ και ροδοπέταλα

Συστατικά

  • 115 γρ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 1/2 μπαστουνάκι βανίλια, που το έχουμε ανοίξει στη μέση και έχουμε φυλάξει τους σπόρους
  • 115 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις και επιπλέον αλεύρι, για πασπάλισμα
  • 50 γρ. σιμιγδάλι
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Για την γέμιση:

  • 300 ml πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 15 ml ζάχαρη άχνη
  • 2,5 ml ροδόνερο
  • 450 γρ. φραμπουά

Για το γαρνίρισμα:

  • 12 μικρά τριανταφυλλάκια, αράντιστα
  • 6 κλωναράκια δυόσμο
  • 1 ασπράδι, χτυπημένο
  • ψιλή ζάχαρη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε ενα μπολ το βούτυρο, την ψιλή ζαχαρη και τους σπόρους βανίλιας ώσπου να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι και το σιμιγδάλι και το ρίχνουμε σταδιακά στο μπολ με το βούτυρο, δουλεύοντας το μείγμα να γίνει μια ζύμη για μπισκότα. Πλάθουμε την ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνειά του. Με οδοντωτό κουπ-πατ 7,5 εκ. κόβουμε 12 δίσκους από την ζύμη, τους τοποθετούμε σε λαμαρίνα και τους βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο.

Για την γέμιση:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη ώσπου να πήξει το μείγμα. Προσθέτουμε το ροδόνερο, ανακατεύετε και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο.  

Για το γαρνίρισμα:

Αλείφουμε τα ροδοπέταλα και τα φύλλα δυόσμου με το ασπράδι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα αφήνουμε σε σχάρα να στεγνώσουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε τα shortcakes για 15 λεπτά ή ώσπου να χρυσίσουν. Τα μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε σχάρα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Μοιράζουμε την κρέμα με το ροδόνερο στα μισά μπισκότα, προσθέτουμε μία στρώση φραμπουάζ και βάζουμε από πάνω τα άλλα μισά shortcakes. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρουμε με τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα και τον δυόσμο.











Αρχή της σελίδας