Σεσκουλοπιτάκια

Προέλευση: Τήνος

Συστατικά

  • 1 κιλό σέσκουλα
  • 1/4 φλιτζάνι ρύζι
  • 1 φλιτζάνι καρύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
  • 1 φλιτζάνι μέλι ή πετιμέζι
  • φύλλο σπιτικό
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε τα χόρτα και αφαιρούμε τα σκληρά κοτσάνια. Τα σοτάρουμε σιγά-σιγά σε κατσαρόλα και μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει έως ότου σκάσει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε φύλλο και το κόβουμε με φόρμα σε κύκλους. Βάζουμε στο κέντρο 1 κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε κάθε κομμάτι, σχηματίζοντας μισοφέγγαρο. Πατάμε με τα δάχτυλα τις άκρες να κολλήσουν και κατόπιν τα τηγανίζουμε. Τέλος τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αρχή της σελίδας