Ρολό σοκολάτας με καρύδα

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 5 αυγά, χωριστά τους κρόκκους απο τα ασπράδια
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο σκόνη

Για την γέμιση:

  • 1 1/4 φλιτζανιού πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές ουίσκι
  • 60 γρ. ψίχα καρύδας
  • 2 κουταλιές ζάχαρη

Για το γαρνίρισμα:

  • 1 κομμάτι φρέσκια καρύδα
  • σοκολάτα κουβερτούρα σε φλούδες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο και ρηχό ταψί για παντεσπάνι, διαστάσεων 83x33x2,5 εκ., απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί ζαχαροπλαστικής ή λαδόχαρτο στον πάγκο της κουζίνας και το πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές ζάχαρη. Τοποθετούμε τους κρόκους σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ, ώσπου να πήξει. Κοσκινίζουμε στο μείγμα το κακάο και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι. Χτυπάμε σε μπολ τα ασπράδια σε μαρέγκα μέχρι να πήξουν, ρίχνουμε 1 κουταλιά από τη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί, απλώνοντάς το παντού. Ισιώνουμε την επιφάνεια του με μια μεταλλική σπάτουλα και το ψήνουμε 20-25 λεπτά ή ώσπου να μένει σταθερό όταν το πιέζουμε. Αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι στο πασπαλισμένο με ζάχαρη χαρτί και προσεκτικά, ξεκολλάμε το χαρτί που ψήθηκε. Το σκεπάζουμε με υγρή καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Για την γέμιση:

Χτυπάμε σε μπολ την κρέμα μαζί με το ουίσκι ώσπου να δέσει.Τρίβουμε την ψίχα καρύδας και την προσθέτουμε, ανακατεύοντας μαζί με την ζάχαρη.

Ξεσκεπάζουμε το παντεσπάνι και αλείφουμε την επιφάνειά του με τα 3/4 της γέμισης. Το τυλίγουμε ρολό αρχίζοντας από τη μακριά πλευρά, το μεταφέρουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε με κορνέ ή με κουτάλι την υπόλοιπη γέμιση. Με το μαχαιράκι ξεφλουδίσματος βγάζουμε φλούδες καρύδας και σοκολάτας για γαρνιτούρα.





Αρχή της σελίδας