Ρολό σοκολάτας μαρμπρε

Ρολό σοκολάτας μαρμπρε Ρολό σοκολάτας μαρμπρε
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά κακάο σκόνη
  • 30 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη
  • 30 γρ. λευκή σοκολάτα, τριμμένη
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές βραστό νερό

Για την γέμιση:

  • 1 δόση σοκολατένια κρέμα βουτύρου
  • 3 κουταλιές κομμένη καρυδόψιχα



Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και το στρώνουμε με λαδόχαρτο. Κοσκινίζουμε το μισό αλεύρι μαζί με το κακάο σε ενα μπολ, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Σε ενα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, ρίχνουμε την λευκή σοκαλάτα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα αβγά και την ζάχαρη σε πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, ώσπου το μείγμα να γίνει ελαφρώς παχύρρευστο. Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε το μισό από το μείγμα σε άλλο μπολ. Ρίχνουμε στο ένα μπολ το μείγμα της κουβερτούρας και στο άλλο μπολ το μείγμα της λευκής σοκολάτας. Βάζουμε από μία κουταλιά βραστό νερό σε κάθε μπολ. Βάζουμε εναλλάξ κουταλιές από τα δύο μείγματα στο ταψί και ανακατεύουμε ελαφρώς με τη μύτη ενός μαχαιριού, ώστε να δίνει την εντύπωση «μαρμπρέ». Ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να παραμένει σταθερό όταν το πιέζουμε και να επανέρχεται στη θέση του. Αναποδογυρίζουμε το παντεσπάντ πάνω σε λαδόχαρτο ή χαρτί ζαχαροπλαστικής τοποθετημένο σε επίπεδη επιφάνεια. Κόβουμε γύρω από το παντεσπάνι τις ξερές άκρες και το σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα.

Για την γέμιση:

Αναμειγνύουμε σε μπολ την σοκολατένια κρέμα βουτύρου και την καρυδόψιχα.

Ξεσκεπάζουμε το παντεσπάνι, αφαιρούμε το χαρτί και το αλείφουμε με την σοκολατένια κρέμα βουτύρου. Το τυλίγουμε ρολό, αρχίζοντας από τη μακριά πλευρά, και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.



Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε