Ρολό πειρασμός

Συστατικά

  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 4 αυγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • κακάο σκόνη, για πασπάλισμα
  • φράουλες βουτηγμένες σε λιωμένη σοκολάτα, για γαρνιτούρα

Για τη παρασκευή της γέμισης:

  • 240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια 
  • 3 κουταλιές μπράντι
  • 2 αυγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
  • 1 φλιτζάνι τυρί μασκαρπόνε

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί 32x23 εκ. και καλύπτουμε την βάση με χαρτί ζαχαροπλαστικής. Λιώνουμε την σοκολάτα και χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους και την ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν. Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε σε μπολ τα ασπράδια μέχρινά πήξουν και αναμειγνύουμε προσεκτικά το μείγμα αυγών και σοκολάτας. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε παντού. Ψήνουμε για 20 λεπτά, ώστε ότα το πιέζουμε να είναι σταθερό και να επανέρχεται. Πασπαλίζουμε ένα φύλλο χαρτί ζαχαροπλαστικής με κακάο. Αναποδογυρίζουμε το ταψί με το παντεσπάνι πάνω στο κακάο, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την γέμιση:

Λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το μπράντι σε πυρίμαγο μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας. Σε ενα άλλο μπολ χτυπαμε τα ασπράδια ώσπου να πήξουν και τα ρίχνουμε, ανακατεύοντας ελαφρώς, στο μείγμα σοκολάτας. Ξεσκεπάζουμε το παντεσπάνι, αφαιρούμε το χαρτί και το αλείφουμε με το μασκαρπόνε. Απλώνουμε το μείγμα σοκολάτας από πάνω και το ρολάρουμε προσεκτικά από τη μακριά πλευρά, περικλείοντας τη γέμιση. Μεταφέρουμε το ρολό σε πιατέλα με την ένωση προς τα κάτω, γαρνίρουμε με φράουλες και το τοποθετούμε στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.

Αρχή της σελίδας