Ρολά σοκολάτας με καρυδόψιχα

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα σκόνη
  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια
  • 1Α φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1/4 φλιτζανιού γάλα
  • 3 κουταλιές σιρόπι σφενδάμης (maple syrup), για το τέλος

Για την γέμιση:

  • 3 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1/3 φλιτζανιού ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας
  • 3/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα καρύδια



Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε μια βαθιά φόρμα με σούστα 23 εκ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και την κανέλα σε ενα μπολ, προσθέτουμε και τρίβουμε με την άκρη των δαχτύλων μας το βούτυρο ώσπου να μοιάζει το μείγμα με ψίχουλα. Ρίχνουμε την ζάχαρη και την μαγιά και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τους κρόκους με το νερό και το γάλα, προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα του αλευριού και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη. Την πλάθουμε επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει απαλή και την ανοίγουμς σε φύλλο παραλληλόγραμμο, διαστάσεων 40x30 εκ. 

Για την γέμιση:

Αλείφουμε την ζύμη με το λιωμένο βούτυρο και την πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, τα κομματάκια σοκολάτας και τα καρύδια.

Τυλίγουμε σε ρολό, αρχίζοντας από τη μακριά πλευρά και κόβουμε σε 12 ίσες χοντρές φέτες. Τις τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω, σκεπάζουμε την φόρμα και την αφήνουμε 1-1 1/2 ώρα σε μέρος ζεστό για να φουσκώσει. Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κεσλίου και ψήνουμε τα ρολά για 30 λεπτά. Τα βγάζουμε από τη φόρμα και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Τα αλείφουμε με το σιρόπι όσο είναι ζεστά και σερβίρουμε το καθένα ξεχωριστά.







Αρχή της σελίδας