Ροδίνι

Συστατικά

  • 1000 γρ. μάρτζιπαν 66% αμύγδαλο - 33% ζάχαρη
  • 500 γρ. γλάσο άρωμα πικραμύγδαλο (σταγόνες) ή ανθόνερο λικέρ κουαντρώ

 

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε στο μίξερ με το φτερό στην 2η ταχύτητα όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να αφομοιωθούν και να γίνουν μια ομοιογενής ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ. επάνω σε επίπεδη λαμαρίνα. και αλείφουμε με γκανάζ ρούμι. Χαράζουμε την πλάκα του ροδινιού σε σχήματα ορθογώνια. Κολλάμε επάνω σε κάθε ορθογώνιο δύο φουντούκια ψημένα ή αμαρένες στραγγισμένες και τα παγώνουμε στην κατάψυξη. Κόβουμε τα ορθογώνια και επικαλύπτουμε με σοκολάτα.

Αρχή της σελίδας