Πυργιώτικοι λουκουμάδες

Προέλευση: Σάμος

Συστατικά

  • 2 κιλά αλεύρι
  • 1 κιλό πατάτες βραστές και λιωμένες
  • 2 μπέικιν πάουντερ
  • μαγιά
  • μέλι
  • τριμμένο καρύδι
  • κανέλα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τις πατάτες, το μπέικιν και τη μαγιά. Δουλεύουμε το μείγμα με νερό μέχρι να γίνει χυλός. Το αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα και μετά, με κουτάλι βουτηγμένο σε νερό, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα σε καυτό ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα. Περιχύνουμε με μπόλικο μέλι και καρύδια.

Αρχή της σελίδας