Πρόχειρη ζύμη σφολιάτα

Συστατικά

  • 600 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 300 γρ. μαργαρίνη
  • 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
  • 1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το αλάτι. Δουλεύουμε την μαργαρίνη να μαλακώσει και ρίξχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι. Το τρίβουμε με τα δάχτυλα για να αναμειχθεί καλά η μαργαρίνη και προσθέτουμε λίγο νερό, ώστε η ζύμη να γίνει σκληρή. Ζυμώνουμε καλά και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Την ανοίγουμε σε φύλλο και την χρησιμοποιούμε για οτιδήποτε θέλουμε.

Αρχή της σελίδας