Πουτίγκα ψωμιού με φρέσκα φραγκοστάφυλλα

Συστατικά

  • 8 μέτριες φέτες άσπρο ψωμί για τοστ, μιας μέρας, χωρίς την κόρα
  • 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 115 γρ. κόκκινα φραγκοστάφυλα
  • 115 γp. μαύρα φραγκοστάφυλα
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 5 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 75 γρ. ανθόγαλα
  • 5 ml εσάνς βανίλιας
  • φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 30 ml ζάχαρη demerara
  • κρεμα γάλακτος, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε ένα οβάλ πυρίμαχο σκεύος χωρητικότητας 5 φλιτζανιών. Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με αρκετό βούτυρο, τις κόβουμε διαγώνια και τις στρώνουμε στο σκεύος σκορπίζοντας ενδιάμεσα τα φραγκοστάφυλα. Σε ενα μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφρώς την ζάχαρη με τα αυγά και προσθέτουμε σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα, το γάλα, την βανίλια και μία πρέζα μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε το μείγμα από πάνω πιέζοντας προς τα κάτω τις φέτες του ψωμιού, σκορπίζουμε την ζάχαρη demerara και πασπαλίζουμε από πάνω λίγο μοσχοκάρυδο. Τοποθετούμε το σκεύος σε ταψί με ζεστό νερό, που φτάνει μέχρι τη μέση του σκεύους και ψήνουμε για 40 λεπτά. Αυξάνουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε 20-25 λεπτά ακόμα ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια της πουτίγκας. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος.





Αρχή της σελίδας