Πουγκιά με βερίκοκα

Συστατικά

  • 350 γρ. φύλλο κρούστας, ξεπαγωμένο αν είναι κατεψυγμένο
  • 50 γp. βούτυρο λιωμένο
  • 8 βερίκοκα, κομμένα στη μέση, χωρίς το κουκούτσι
  • 60 ml mincemeat πολυτελείας
  • 12 μπισκότα αμυγδάλου (ratafia) ή πικραμύγδαλου, κοπανισμένα
  • 30 ml τριμμένο μάρτσιπαν
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
  • σαντιγί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε τετράγωνα κομμάτια 32χ 18 εκ. Αλείφουμε 4 από τα κομμάτια ζύμης με λίγο βούτυρο και βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο σε σχήμα αστεριού. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και ετοιμάζουμε 8 αστέρια. Τοποθετούμε μισό βερίκοκο στο κέντρο κάθε αστεριού. Αναμειγνύουμε το mincemeat, τα μπισκότα, το μάρτσιπαν και βάζουμε από 1 κουταλάκι στη λακκούβα κάθε βερίκοκου. Τοποθετούμε πάνω από κάθε βερίκοκο το άλλο μισό και ανασηκώνοντας τις άκρες της ζύμης προς το κέντρο, τις στρίβουμε και δίνουμε το σχήμα δεμένου πουγκιού. Βάζουμε τα πουγκιά σε λαμαρίνα και αλείφουμε το καθένα με βούτυρο. Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή ώσπου η ζύμη να γίνει χρυσή και τραγανή. Πασπαλίζουμε ελαφρώς με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με σαντιγί αρωματισμένη με λίγο μπράντι.

Αρχή της σελίδας