Πίτα με μάνγκο

Συστατικά

  • 175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 75 γρ. ανάλατο βούτυρο, παγωμένο σε κύβους
  • 25 γρ. μαργαρίνη, παγωμένη σε κύβους
  • 15ml ψιλή ζάχαρη και επιπλέον ζάχαρη, για πασπάλισμα
  • περίπου 45 ml κρύο νερό
  • χτυπημένο αυγό, για να αλείψουμε την φέτα
  • παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα

Για την γέμιση:

  • 2 ώριμα μάνγκο
  • 45 ml ψρέσκο χυμό λάιμ
  • 115 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 15 ml  αραρούτι αναμεμειγμένο με 15 ml νερό

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και την μαργαρίνη και τρίβουμε το μείγμα με τα δάχτυλά μας ώσπου να μοιάζει με ψίχουλα. Ρίχνουμε την ζάχαρη και, στη συνέχεια, το νερό για να σχηματιστεί ζύμη. Ανοίγουμε σε φύλλο τα 2/3 της ζύμης και στρώνουμε ένα βαθουλό σκεύος 18 εκ. Τυλίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε και τις δύο ζύμες στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για την γέμιση:

Καθαρίζουμε τα μάνγκο και τα κόβουμε σε φέτες. Φυλάμε κατά μέρος τις μισές φέτες μάνγκο και ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες. Τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος το κομμένο μάνγκο μαζί με την ζάχαρη και το χυμό λάιμ. Σκεπάζουμε το σκεύος και βράζουμε για 10 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει το φρούτο. Προσθέτουμε το αραρούτι και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου το μείγμα να αρχίσει να πήζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Ρίχνουμε το μείγμα του μάνγκο στην κρύα βάση της πίτας και από πάνω τοποθετούμε τις φέτες μάνγκο που κρατήσαμε. Ανοίγουμε σε φύλλο την υπόλοιπη ζύμη, υγραίνουμε τις άκρες της ζύμης, τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση το άλλο φύλλο και ενώνουμε τα δύο κομμάτια. Χαράζουμε ένα σταυρό στο κέντρο της ζύμης για να φεύγει ο ατμός και ψήνουμε για 1 ώρα.





Αρχή της σελίδας