Πίτα με blueberries

Συστατικά

  • 2x225 γρ. φύλλα έτοιμης ζύμης για τάρτες, ξεπαγωμένα αν είναι κατεψυγμένα
  • 800 γρ.βατόμουρα
  • 75 γρ. ψιλή ζάχαρη και επιπλέον ζάχαρη, για πασπάλισμα
  • 45 ml κορν φλάουρ
  • ξύσμα και χυμό από μισό πορτοκάλι
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 2,5 ml κανέλα σε σκόνη
  • 15 γρ. ανάλατο βούτυρο σε κύβους
  • 1 αυγό χτυπημένο, για γλασάρισμα
  • σαντιγί, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Χρησιμοποιούμε το ένα φύλλο ζύμης και το στρώνουμε σε μία φόρμα για πίτες 23 εκ., αφήνοντας τις άκρες της ζύμης να προεξέχουν. Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ τα βατόμουρα, την ζάχαρη, το κορνφ λάουρ, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και σκορπίζουμε από πάνω λίγο βούτυρο. Υγραίνουμε τα χείλη της ζύμης με λίγο νερό και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο ζύμης. Το γλασάρουμε με το αυγό και ψήνουμε για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με σαντιγί.



Αρχή της σελίδας