Pekan pie - Τάρτα με καρύδι και σοκολάτα

Συστατικά

Για τη παρασκευή της ζύμης:

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. αλεύρι 
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. αμύγδαλο σκόνη λευκό
  • μισό κουταλάκι του καφέ κανέλα

Για τη παρασκευή της γέμισης:

  • 170 γρ. γάλα
  • 280 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 40 γρ. κακάο
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. καρύδια ψύχα
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 1 πρέζα κανέλα

 

Εκτέλεση

Για τη παρασκευή της ζύμης

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα στο ψυγείο. Κατόπιν την ανοίγουμε μέσα σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 25 εκ.

Για τη παρασκευή της γέμισης

Ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με το κακάο και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας, μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός. Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το ρίχνουμε στο μείγμα με το κακάο. Προσθέτουμε τη βανίλια και την κανέλα. Γεμίζουμε τη φόρμα με τα καρύδια και προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο. Ψήνουμε στους 180° C για 45-50 λεπτά περίπου. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.

Αρχή της σελίδας