Παντεσπάνι

Συστατικά

  • 360 γρ. αλεύρι
  • 330 γρ. ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας κοφτές βούτυρο
  • 3 δόσεις βανίλια άρωμα
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, και χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανίλια καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τους κρόκους, λίγο αλεύρι, λίγη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά. Όταν τελειώσουν τα υλικά, ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας πάλι ελαφρά για να μην κόψει η μαρέγκα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε το παντεσπάνι σε μέτριο φούρνο για 20-30 λεπτά.

Αρχή της σελίδας