Πανκέικ με μπανάνα και κομματάκια σοκολάτας

Συστατικά

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/3 φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας
  • βούτυρο για τηγάνισμα

Για τη γαρνιτούρα:

  • 1/2 φλιτζάνι καβουρντισμένα αμύγδαλα φιλέ
  • 2/3 φλιτζανιού πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Λιώνουμε τις μπανάνες σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, το μισό γάλα, το αλεύρι, την ζάχαρη, την αμυγδαλόψιχα, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Κατόπιν ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει πηχτός χυλός. Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε τηγάνι. Ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό σε απόσταση μεταξύ τους. Όταν τα πάνκεικ κάνουν χρυσαφένια κρούστα, τα γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο, τα διατηρούμε ζεστά και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.

Για την γαρνιτούρα:

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ενα μπολ. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να γίνει σαντιγί. Βάζουμε κουταλιές από τη σαντιγί πάνω στα πάνκεικ. Γαρνίρουμε με τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε αμέσως.

Αρχή της σελίδας