Νουά

Συστατικά

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. νισέστε
  • 100 γρ. κακάο
  • λίγη κανέλα
  • τρίμα παντεσπάνι, αν χρειαστεί
  • 1300 γρ. καρύδι χοντροκομμένο
  • 2000 γρ. ζάχαρη
  • 22 ασπράδια

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε πολύ καλά σε μπέν μαρί το αλεύρι, το νισέστε, το κακαό, την κανέλα ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το καρύδι, την ζάχαρη, τα ασπράδια και αν χρειαστεί λίγο τρίμα παντεσπάνι. Αφήνουμε το μείγμα στην κατσαρόλ και ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να κρυώσει. Κόβουμε κωκάκια και ψήνουμε στους 180°C.

Αρχή της σελίδας