New York warm cheese cake - Ζεστό cheese cake

Συστατικά

  • 30 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. μπισκότα Μιράντα ή Digestive
  • 450 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κρόκος αυγού
  • 130 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμός πορτοκαλιού

Για τηπαρασκευή της κομπόστας φράουλας:

  • 100 γρ. ζάχαρη   
  • 100 γρ. νερό
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 500 γρ. φράουλες καθαρισμένες

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ατομικά πυρίμαχα μπολάκια, τρίβουμε τα μπισκότα και πασπαλίζουμε με αυτά τον πυθμένα κάθε μπολ. Ανακατεύουμε το τυρί με την ζάχαρη, προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά, τον κρόκο, τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και στο τέλος την κρέμα γάλακτος. Γεμίζουμε τα μπολ και ψήνουμε στους 180° C για 25 λεπτά.

Για την κομπόστα φράουλας:

Βράζουμε την ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τις φράουλες και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά.

Σερβίρονται ζεστά μαζί με την κομπόστα φράουλας.

Αρχή της σελίδας