Μπρίος

Συστατικά

  • 1300 γρ. αλεύρι σκληρό 55%
  • 300 γρ. νερό χλιαρό
  • 10 τεμ. κρόκους αυγών
  • 400 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαλακή μαργαρίνη λιωμένη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 200 γρ. γάλα
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. μαγιά

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ στην πρώτη ταχύτητα και ξεκουράζουμε την ζύμη. Πλάθουμε και στοφάρουμε στους 33-35 βαθμούς. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου.

Συμβουλές

Με το ίδιο ζυμάρι φτιάχνουμε τα πιροσκί τα οποία τηγανίζουμε στο λάδι.

Αρχή της σελίδας