Μπρίος με σοκολάτα

Μπρίος με σοκολάτα Μπρίος με σοκολάτα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 1 επιπλέον χτυπημένο αυγό, για επάλειψη
  • 3 κουταλιές γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πολυτελείας, σε τετράγωνα κομμάτια

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, προσθέτουμε την ζάχαρη και την μαγιά και ανακατεύουμε. Κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε τα αυγά και το γάλα. Χτυπάμε καλά το μείγμα αυγού-γάλακτος, ενσωματώνοντας σταδιακά το μείγμα του αλευριού ώσπου να γίνει μια αρκετά μαλακή ζύμη. Μεταφέρουμε την ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την πλάθουμε καλά για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ελαστική, προσθέτοντας, αν χρειαστεί, λίγο ακόμη αλεύρι. Προσθέτουμε στη ζύμη το βούτυρο, λίγα κομμάτια κάθε φορά, διπλώνοντας τη ζύμη ώσπου κάθε κομμάτι να έχει απορροφηθεί πριν προσθέσουμε το επόμενο. Αφού βάλουμε όλο το βούτυρο και μικρές φουσκάλες αρχίσουν να εμφανίζονται στη ζύμη, την τυλίγουμε με πλαστική μεβράνη και την τοποθετούμε για 1 ώρα τουλάχιστον- στο ψυγείο. Βουτυρώνουμε ελαφρώς 12 ατομικές φόρμες μπριός που τις τοποθετούμε σε λαμαρίνα ή σε μεγάλη φόρμα μπριός, ανάλογης χωρητικότητας. Χωρίζουμε την ζύμη σε 12 κομμάτια και πλάθουμε το καθένα σε σχήμα δίσκου και βάζουμε ένα κομμάτι σοκολάτας στο κέντρο κάθε δίσκου. Ανασηκώνουμε τις άκρες του δίσκου, περικλείουμε την σοκολάτα και πιέζουμε τις άκρες της ζύμης να κλείσουν καλά. Φυλάμε στην άκρη την υπόλοιπη σοκολάτα. Τοποθετούμε τα μπριός στις φόρμες με την ένωση προς τα κάτω, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να μείνουν σε μέρος ζεστό για 30 λεπτά περίπου ή ώσπου να διπλασιαστούν σε όγκο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και αλείφουμε τα μπριός με αυγό. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Τα ακουμπάμε σε σχάρα, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Περιχύνουμε σε λεπτές γραμμές τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από τα ζεστά μπριός και σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε