Μπράουνις με χαμηλά λιπαρά

Συστατικά

  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο  
  • 1 1/4 φλιτζανιού ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 φλιτζανιού κακάο σκόνη
  • 3/4 φλιτζανιού καρύδια ή πέκαν, χοντροκομμένα
  • 1/4 φλιτζανιού κομματάκια σοκολάτας γάλακτος (chocolate chips)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 Βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα ρηχό τετράγωνο ταψί 20 εκ. Λιώνουμε την κουβερτούρα πολυτελείας σε μπεν μαρί. Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ το λάδι, την ζάχαρη, τα αυγά, την βανίλια, προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε ώσπου να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το κακάο, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, τα κομματάκια σοκολάτας και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, απλώνοντάς το ομοιόμορφα ως τις γωνίες. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά ώσπου η επιφάνεια να κάνει κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί πριν το κόψουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Αρχή της σελίδας