Μπουρέκια

Προέλευση: Σάμος

Συστατικά

  • 1 κίτρινη κολοκύθα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη ελαιόλαδο
  • 3-4 κρεμμύδια στον τρίφτη
  • ζύμη
  • δυόσμος

Εκτέλεση

Περνάμε την κολοκύθα από τον τρίφτη και την αφήνουμε να στραγγίσει. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τον δυόσμο, το μισό κολοκύθι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε στο μείγμα το υπόλοιπο κολοκύθι με την ζάχαρη και λίγη κανέλα, το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Τυλίγουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα με λεπτά φύλλα ζύμης και τα τηγανίζουμε.

Αρχή της σελίδας