Μπισκότα με αμύγδαλα

Προέλευση: Ρόδος

Συστατικά

  • 320 γρ. βούτυρο
  • 160 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • αλεύρι όσο σηκώσει
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 /2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
  • μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσει. Ρίχνουμε τους κρόκους και έξακολουθούμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, αφού τα ξεφλουδίσουμε και τα κοπανίσουμε, και το κονιάκ. Ανακατεύουμε το μπέικιν με λίγο αλεύρι, όσο χρειάζεται για να γίνει μια ζύμη μέτρια προς μαλακή. Την απλώνουμε λίγη-λίγη πάνω σε μάρμαρο ή στο τραπέζι και με το χέρι μας ή με τον πλάστη την ανοίγουμε σε πάχος μισό δάχτυλο. Με ένα μικρό ποτηράκι κόβουμε την ζύμη σε μπισκότα, τα ανασηκώνουμε με ένα μαχαίρι και τα τοποθετούμε σε ενα ταψί, στρωμένο με λαδόχαρτο. Τα αλείφουμε με κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Όταν ψηθούν, τα κολλούμε δύο-δύο με λίγη μαρμελάδα ή πελτέ βερίκοκο στην μέση.

Αρχή της σελίδας