Μπισκότα μαρμελάδας

Προέλευση: Τήνος

Συστατικά

  • 600 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • ξύσμα λεμονιού
  • βανίλια
  • 1 κιλό και επιπλέον αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 1/2 κουταλάκι αμμωνία
  • μαρμελάδα της αρεσκείας μας
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για να γίνει αφράτο και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, το ξύσμα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και την αμμωνία και το ζυμώνουμε έως ότου έχουμε μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει. Την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1/2 εκ. και την κόβουμε με στρογγυλή φορμίτσα σε κομμάτια. Αραδειάζουμε τα κομμάτια σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 10-15 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα αλείφουμε με μαρμελάδα από τη μια πλευρά. Τα ενώνουμε ανά δύο και τέλος τα τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη.

Αρχή της σελίδας