Μπισκότα φιστικιού

Συστατικά

  • 1 κούπα φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένο, ανάλατο
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 5 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος, ελαφρά χτυπημένη
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουταλάκι βανίλια σκόνη χυμό
  • 1/2 λεμονιού ξύσμα ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το φιστίκι και την βανίλια. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, ρίχνουμε το αυγό, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε εναλλάξ κρέμα γάλακτος, μείγμα φιστικιού και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. Με την βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας βάζουμε λίγη-λίγη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε τα μπισκότα στους 180ο C για 15 λεπτά περίπου.

Αρχή της σελίδας