Μπατόν - σαλέ

Συστατικά

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπ. ψιλή ζάχαρη
  • 6 γρ.μαχλέπι
  • 1 κουτ. γλυκ. χοντρό αλάτι, για το πασπάλισμα
  • 1 κρόκο αυγού, για το άλειμμα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα πλάθουμε σε μακρόστενα κουλουράκια σε σχήμα ράβδου. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, τα αλείφουμε με τον κρόκο και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά.

Αρχή της σελίδας