Μπαντεμπούργκ κέικ με σοκολάτα και πορτοκάλι

Μπαντεμπούργκ κέικ με σοκολάτα και πορτοκάλι Μπαντεμπούργκ κέικ με σοκολάτα και πορτοκάλι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη που έχει μαλακώσει
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • μερικές σταγόνες εσάνς βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • ξύσμα και χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές κακάο σκόνη, κοσκινισμένο
  • 2-3 κουταλιές γάλα
  • 1 βαζάκι σοκολάτα φουντουκιού (τύπου μερέντα)
  • κορν φλάουρ, για πασπάλισμα
  • 240 γρ. έτοιμη αμυγδαλόπαστα (μάρτσιπαν)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε και καλύπτουμε με χαρτί ζαχαροπλαστικής μια τετράγωνη φόρμα 18 εκ. Χωρίζουμε την φόρμα στη μέση με διπλό αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να δημιουργηθούν δύο παραλληλόγραμμα. Χτυπάμε σε μπολ την μαργαρίνη και την ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια και την αμυγδαλόψιχα. Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο μπολ και ρίχνουμρ στο ένα μπολ το μισό αλεύρι, το ξύσμα και αρκετό χυμό πορτοκαλιού ώστε να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Αφήνουμε αυτό το μείγμα στην άκρη. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το κακάο στο άλλο μπολ και τόσο γάλα ώστε να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Γεμίζουμε το ένα παραλληλόγραμμο της φόρμας με το ένα μείγμα και το δεύτερο παραλληλόγραμμο με το άλλο και ισιώνουμε την επιφάνειά τους με υγρό κουτάλι. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο 20-30 λεπτά ακόμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στη φόρμα μερικά λεπτά. Τοπουθετούμε τα κέικ σε ξύλο κουζίνας και κόβουμε το καθένα σε δύο ίσες λωρίδες που τις αφήνουμε να κρυώσουν. Χρησιμοποιώντας την σοκολάτα φουντουκιού, ενώνουμε τις λωρίδες των κέικ, εναλλάξ σοκολάτα με πορτοκάλι και αλείφουμε τις πλευρές τους με σοκολάτα φουντουκιού. Ρίχνουμε επάνω στο ξύλο κουζίνας λίγο κορν φλάουρ και απλώνουμε την αμυγδαλόπαστα σε παραλληλόγραμμο πλάτους 18 εκ. και αρκετά μακρύ ώστε να μπορέσουμε να τυλίξουμε το κέικ. Τυλίγουμε με την αμυγδαλόπαστα προσεκτικά με την ένωση από κάτω και πιέζουμε να κλείσει καλά. Κάνουμε με το μαχαίρι ένα σχέδιο ζιγκ-ζαγκ στην αμυγδαλόπαστα και φυλάμε το κέικ σε δροσερό μέρος. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι τις φέτες, που έχουν σχέδιο καρό, και σερβίρουμε.



Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε