Μουστοκούλουρα

Προέλευση: Τήνος

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια λάδι ή σπορέλαιο
  • 1 φλιτζάνι πετιμέζι
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κιλό αλεύρι και λίγο ακόμη, όσο σηκώσει
  • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ το λάδι, το πετιμέζι, την ζάχαρη και την κανέλα. Βάζουμε σε μια λεκάνη τον χυμό πορτοκαλιού και διαλύουμε μέσα σε αυτόν την σόδα. Προσθέτουμε το μείγμα του μπλέντερ και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, ανακατεύοντας με σύρμα. Μόλις σφίξει, συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια, έως ότου πετύχουμε μαλακή ζύμη. Πλάθουμε την ζύμη σε λεπτά κορδόνια και δίνουμε στα κουλουράκια στρογγυλό σχήμα. Αραδειάζουμε τα μουστοκούλουρα σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και τα ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά περίπου.



Αρχή της σελίδας