Μοσχοπούγγια αμυγδαλωτά

Προέλευση: Ρόδος

Συστατικά

  • 1 κιλό αμυγδαλόψιχα
  • 4 ασπράδια αυγού
  • 4 μοσχοκάρυδα τριμμένα
  • 1 1/2 φλιτζάνι παξιμάδι ψιλοκοπανισμένο
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • ανθόνερο

Εκτέλεση

Ζεματάμε, ξεφλουδίζουμε και στεγνώνουμε τα αμύγδαλα. Τα ψιλοκοπανίζουμε, τα ζυμώνουμε με τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγγα, το παξιμάδι, την ζάχαρη, τα μοσχοκάρυδα, ρίχνοντας συγχρόνως και λίγο άνθόνερο, για να ανακατευτούν και να πλάθονται σε σχήμα μισοφέγγαρου. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου να ροδίσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Έχουμε έτοιμο ένα ελαφρό ζεστό σιρόπι με πολύ λίγη ζάχαρη και ανθόνερο, τα βουτάμε μέσα για λίγο και έπειτα τα τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη. Για να γίνει το στρώσιμο της ζάχαρης ομοιόμορφο, χρησιμοποιούμε μια χαρτοπετσέτα, τνν οποία πιέζουμε ελαφρά σε όλα τα μέρη του γλυκού.

Αρχή της σελίδας