Μηλοπιτάκια

Συστατικά

  • 2000 γρ. αλεύρι μαλακό ζαχ/κής (70%)
  • 600 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1200 γρ. μαργαρίνη μαλακή
  • 100 γρ. κονιάκ βανίλια

Για τη παρασκευή της γέμισης μήλου:

  • 2000 γρ. ξυνόμηλα καθαρισμένα και κομμένα σε ζάρια
  • 400 γρ. νερό κρύο
  • 30 γρ. νισεστέ (άμυλο)
  • 900 γρ. ζάχαρη



Εκτέλεση

Χτυπάμε με το φτερό την άχνη και τη μαργαρίνη, μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κονιάκ,  την βανίλια και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Εχουμε μία ζύμη σταθερή με την οποία γεμίζουμε στη βάση τα ταρτάκια. Γεμίζουμε με γέμιση μήλου και επικαλύπτουμε από πάνω με ζύμη κομμένη με κουπ-πάτ στη διάμετρο που έχουν τα ταρτάκια και σε πάχος 2 χιλ. Βράζουμε τα ξινόμηλα με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε το νισεστέ με το νερό, ώστε να λιώσει και το προσθέτουμε στα μήλα που βράζουν. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να «ζελάρει» το μείγμα, ανακατεύοντας συνέχεια. Κρυώνουμε, προσθέτουμε καρύδια, σταφίδες και γεμίζουμε σε ταρτάκια με την παραπάνω ζύμη. Καλύπτουμε με ροδέλα ζύμης. Ψήνουμε στους 200°C. Κρυώνουμε και αχνίζουμε από το κωνικό μέρος τα μηλοπιτάκια.



Αρχή της σελίδας