Μιλφέιγ με κρέμα

Μιλφέιγ με κρέμα Μιλφέιγ με κρέμα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για τη παρασκευή της σφολιάτας:

  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό  
  • 15 γρ. αλάτι
  • 200 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. βούτυρο σκληρό

Για την παρασκευή της κρέμας:

  • 1000 γρ. γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κλωναράκι βανίλια ή βανίλια χημική
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Εκτέλεση

Για τη παρασκευή της σφολιάτας

Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το νερό και το βούτυρο. Ζυμώνουμε καλά με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Φτιάχνουμε μια μπάλα και με ένα μαχαίρι τη χαράζουμε στην επιφάνεια σε σχήμα σταυρού. Τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και την απλώνουμε ξεκινώντας από τις 4 γωνίες που σχηματίζει ο σταυρός. Τοποθετούμε στο κέντρο το σκληρό βούτυρο που το έχουμε κτυπήσει ελαφρά για να λεπτύνει. Φέρνουμε τις 4 γωνίες του φύλλου στο κέντρο και καλύπτουμε το βούτυρο. Με τον πλάστη πιέζουμε και ανοίγουμε σε ένα μακρόστενο φύλλο. Το τυλίγουμε στα 3 και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 2 φορές. Κατόπιν, ανοίγουμε τη σφολιάτα με τον πλάστη και με λίγο αλεύρι, για να μην κολλάει, σε πάχος λιγότερο από 5 χιλ. Την τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα φούρνου και με ένα πιρούνι τρυπάμε σε διάφορα σημεία την επιφάνεια. Αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο και μετά ψήνουμε στους 160-170°C για 45 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να τρίβεται η σφολιάτα.

Για την παρασκευή της κρέμας

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα βαθύ σκεύος, προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα αυγά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει ένας χυλός. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με το κλωναράκι της βανίλιας σχισμένο κάθετα. (Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε χημική βανίλια, τη ρίχνουμε λίγο αργότερα, όπως αναφέρεται πιο κάτω). Παίρνουμε τη μισή ποσότητα από το γάλα και την προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε το μείγμα πάνω στη φωτιά και μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο (και τη βανίλια αν βάλουμε χημική). Αφαιρούμε το κλωναράκι της βανίλιας και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα χαμηλό σκεύος. Σκεπάζουμε αμέσως με μεμβράνη έτσι ώστε να κολλάει πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα. Όταν η κρέμα κρυώσει πολύ καλά, την ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος. Κόβουμε τα φύλλα σφολιάτας σε 3 ίσα μέρη και τα γεμίζουμε με την κρέμα. Πασπαλίζουμε με άχνη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε