Μικρά κέικ με λεβάντα

Συστατικά

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. κορν φλάουερ
  • 50 γρ. αμύγδαλο λευκό τριμμένο σε σκόνη
  • λίγη λεβάντα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, την σκόνη αμυγδάλου, το μπέικιν και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε μικρές βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και λεβάντα και ψήνουμε σε προθαιρμασμένο φούρνο στους 160-170°C για 12-15 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο και διατηρούμε τα κέικ σε μεταλλικό κουτί.

Αρχή της σελίδας