Μικρά γλυκίσματα με δαμάσκηνα και μάρσιπαν

Συστατικά

  • 375 γρ. φύλλο σφολιάτας, τυλιγμένο σε ρολό
  • 90 ml μαρμελάδα δαμάσκηνο
  • 115 γρ. λευκή αμυγδαλόπαστα (μάρτσιπαν), χοντροτριμμένη
  • 3 κόκκινα φρέσκα δαμάσκηνα, κομμένα στη μέση, χωρίς το κουκούτσι
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 50 γρ.αμύγδαλα φιλέ

Για το γλάσο:

  • 30 ml μαρμελάδα δαμάσκηνο
  • 15 ml νερό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου. Ξετυλίγουμε την ζύμη και την κόβουμε σε 6 ίσα τετράγωνα κομμάτια, τα οποία τοποθετούμε σε ένα ή δύο υγρά ταψιά. Βάζουμε από 1 κουταλιά μαρμελάδα στη μέση κάθε τετραγώνου. Μοιράζουμε το μάρτσιπαν και τοποθετούμε από πάνω μισό δαμάσκηνο με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω. Αλείφουμε τις άκρες της ζύμης με αυγό, ανασηκώνουμε τις γωνίες προς το κέντρο και τις πιέζουμε ελαφρώς να κολλήσουν μεταξύ τους ανοίγοντας τις άκρες τους προς τα έξω, ώστε να δείχνουν σαν πουγκάκια. Αλείφουμε ξανά την ζύμη με  αυγό και πασπαλίζουμε το καθένα με το 1/6 απο τα αμύγδαλα φιλέ. Ψήνουμε τα γλυκίσματα για 20-25 λεπτά ώσπου να χρυσίσουν ελαφρώς. 

Για το γλάσο:

Ζεσταίνουμε σε μικρό σκεύος την μαρμελάδα με το νερό και περνάμε το γλάσο απο λεπτό σουρωτήρι.

Αλείφουμε τα γλυκίσματα όσο είναι ακόμα ζέστα. Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Αρχή της σελίδας