Μελόπιτα

Συστατικά

Για την ζύμη:

  • 240 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • λίγο αλάτι
  • ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Για την γέμιση:

  • 350 γρ. μυζήθρα ανάλατη
  • 1/2 κιλό μέλι
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά χτυπημένα
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • 4 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι
  • λίγη κανέλα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι, την ζάχαρη και το μπέικιν. Προσθέτουμε λίγο νερό και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να γίνει μία ζύμη μάλλον σφιχτή.

Για την γέμιση:

Βάζουμε σε ένα μπολ την μυζήθρα, περασμένη από την μηχανή του πουρέ, ρίχνουμε την ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε να ενωθούν πολύ καλά. Προσθέτουμε μετά το μέλι, τα αυγά με το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά.

Ανοίγουμε την ζύμη σε χοντρό φύλλο, την στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 1 ώρα, την βγάζουμε, την πασπαλίζουμε με κανέλα και αφού κρυώσει την κόβουμε σε κομμάτια.

Αρχή της σελίδας