Μελομακάρονα γεμιστά

Συστατικά

  • 1 κούπα μαργαρίνη
  • 2 κούπες λάδι
  • 2 ποτήρια μπύρα
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 φλιτζανάκι κονιάκ
  • 1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κουταλάκι κανελογαρύφαλο
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • 1 κουταλάκι σόδα

Εκτέλεση

Χτυπάμε την μαργαρίνη με το λάδι για 2 λεπτά, προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε την μπύραν το κονιάκ, το πορτοκάλι, το ξύσμα, την κανέλα, το γαρύφαλο, την σόδα και το μπέικιν.  Προσθέτουμε ανακατεύοντας το σιμιγδάλι και λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και να γίνει μια ζύμη μαλακή. Ετοιμάζουμε την γέμισην ενώνοντας όλα τα υλικά καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού. Πλάθουμε τα μελομακάρονα, τα γεμίζουμε, τα τοποθετούμε με την ένωση προς τα κάτω, τα ψήνουμε για 20 λεπτά στους 220ο C και τα φήνουμε να κρυώσουν. Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά και χαμηλώνουμε την φωτιά ώστε να διατηρείται πάντα ζεστό. Βουτάμε μέσα τα μελομακάρονα για αρκετή ώρα, τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι.

Αρχή της σελίδας