Μασουράκια καρυδιού

Προέλευση: Τήνος

Συστατικά

  • 1 κιλο φύλλο κρούστας
  • 1 μικρό πακέτο φρυγανιές
  • 300 γρ. καρυδόψιχα
  • 3 αυγά
  • 1/4 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 1 κουταλάκι γαρίφαλο
  • μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι:

  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι νερό
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 βανίλια άρωμα

Εκτέλεση

Αλέθουμε στο μπλέντερ το καρύδι και τις φρυγανιές, και τα αναμειγνύουμε σε ενα μπολ μαζί με όλα τα άλλα υλικά. Παίρνουμε το φύλλο και το κόβουμε σε 3 στενόμακρες λωρίδες. Αλείφουμε με βούτυρο κάθε λωρίδα και βάζουμε μια κουταλιά γέμιση. Γυρίζουμε τα πλαϊνά φύλλα προς τα μέσα και τυλίγουμε τις λωρίδες σε μασούρι. Αραδειάζουμε τα μασουράκια σε βουτυρωμένο ταψί, το ένα σε μικρή απόσταση από το άλλο, και τα αλείφουμε ξανά με βούτυρο. Τα ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Για το σιρόπι:

Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για λίγα λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την βανίλια.

Περιχύνουμε τα μασουράκια με το σιρόπι, μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.

Συμβουλές

Για να μείνει το φύλλο τραγανό, αφήνουμε τα μασουράκια ακάλυπτα.

Αρχή της σελίδας