Μασουράκια αμυγδάλου

Προέλευση: Τήνος

Συστατικά

  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1/2 κιλό αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • βούτυρο για τα φύλλα
  • λίγη άχνη

Εκτέλεση

Βάζουμε την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την βρέχουμε με 2-3 κουταλιές νερό για να λιώσει και να γινει το σιρόπι πηχτό. Προσθέτουμε τα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τις βανίλιες. Τα ανακατεύουμε για να γίνει το μίγμα σφιχτό. Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες, τις αλείφουμε με βούτυρο, βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση σε κάθε μια και τις τυλίγουμε σε μασούρια πάχους 1 1/2 δάχτυλου, γυρίζοντας το φύλλο από το πλάι να μη βγει η γέμιση έξω. Τα αραδειάζουμε σε πυρέξ, ψήνουμε σε 200°C μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζουμε ζεστά από το ταψί. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αρχή της σελίδας