Μαρμαρίτες

Προέλευση: Σάμος

Συστατικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλιού γλυκό κανέλα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • χλιαρό νερό
  • ελαιόλαδο
  • μέλι και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι μέρα σε μια λεκάνι, ρίχνουμε την σόδα και ανακατεύουμε να αναμειχθεί με το αλεύρι. Προσθέτουμε το μέλι, λίγο-λίγο το χλιαρό νερό ώσπου να γίνει ένα κουρκούτι. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με αρκετό λάδι για να κάψει. Παίρνουμε 1 κουτάλι της σούπας και 1 κούπα με νερό. Βουτάμε ελαφρά το κουτάλι στο νερό και μετά παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά από το κουρκούτι και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Αφήνουμε να φουσκώσει και να ροδίζει από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε τις μαρμαρίτες με μέλι και κανέλα.

Αρχή της σελίδας