Μαρκίζ σοκολάτας με πορτοκάλι

Μαρκίζ σοκολάτας με πορτοκάλι Μαρκίζ σοκολάτας με πορτοκάλι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
  • 360 γρ. κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε κύβους
  • 5 αυγά
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ζαχάρη άχνη
  • λεπτοκομμένες λωρίδες από φλούδα πορτοκαλιού, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αλείφουμε με βούτυρο μια στρογγυλή φόρμα 23 εκ. και ύψους 6 εκ. και καλύπτουμε τη βάση της με λαδοχαρτο ή χαρτί ζαχαροπλαστικής. Σε μαι κατσαρόλα βάζουμε μισό φλιτζάνι ζαχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά ώσπου να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την σοκολάτα ανακατεύοντας ώσπου να λιώσει. Κατόπιν, προσθέτουμε το βούτυρο σταδιακά, ανακατεύοντας μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Χτυπάμε σε ενα  μπολ τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ρίχνουμε τα ασπράδια στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας ελαφρώς. Κοσκινίζουμε το αλεύρι πάνω στο μείγμα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα, την τοποθετούμε σε ταψί, τη μεταφέρουμε στον φούρνο και προσθέτουμε ζεστό νερό στο ταψί ώστε να φτάσει περίπου στη μέση της φόρμας. Ψήνουμε τη μαρκίζ περίπου 1 ώρα ώσπου το γλυκό να παραμένει σταθερό όταν το πιέζουμε. Αποσύρουμε τη φόρμα από το νερό και τη τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσει. Για να τη μεταφέρουμε σε πιατέλα, αναποδογυρίζουμε τη μαρκίζ αρχικά σε λαμαρίνα, Τοποθετούμε επάνω στη μαρκίζ μια πιατέλα και αναποδογυρίζουμε πάλι τη λαμαρίνα μαζί με την πιατέλα, έτσι ώστε να μεταφερθεί η μαρκίζ στην πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη, γαρνίρουμε με τη λεπτοκομμένη φλούδα πορτοκαλιού και τη σερβίρουμε όσο είναι ακόμα χλιαρή.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε