Μαρέγκιες με σοκολάτα και μασκαρπόνε

Συστατικά

  • 4 ασπράδια
  • μια πρέζα αλάτι
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
  • 90 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
  • ζάχαρη άχνη 
  • ροδοπέταλα, για γαρνιτούρα

Για την γέμιση:

  • 120 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας ή ροδόνερο
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί μασκαρπόνε

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Καλύπτουμε την βάση από δύο λαμαρίνες φούρνου με χαρτί ζαχαροπλαστικής. Σε ενα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι ώσπου να αρχίσουν να πήζουν. Προσθέτουμε σταδιακά την μισή ζάχαρη και, χτυπώντας το μείγμα, προσθέτουμε την υπόλοιπη, ώσπου η μαρέγκα να γίνει σφιχτή και γυαλιστερή. Ρίχνουμε την κανέλα, την σοκολάτα και χτυπάμε ελαφρώς. Κάνουμε έναν κύκλο διαμέτρου 20 εκ. στο χαρτί ζαχαροπλαστικής σε μία από τις λαμαρίνες, το γυρίζουμε ανάποδα και γεμίζουμε τον κύκλο με τη μισή ποσότητα μαρέγκας. Σχηματίζουμε 30 βουναλάκια από την υπόλοιπη μαρέγκα και γεμίζουμε τις δύο λαμαρίνες. Ψήνουμε για 1-1 1/2 ώσπου να γίνουν τραγανές.

Για την γέμιση:

Λιώνουμε την σοκολάτα σε πυρίμαχο μπολ πάνω από ζεστό νερό. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε την βανίλια ή το ροδόνερο και το τυρί. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να πήξει.

Βάζουμε το μείγμα της σοκολάτας σε μεγάλο κορνέ και ενώνουμε ανά δύο τις μικρές μαρέγκες με το μείγμα της σοκολάτας ανάμεσα. Φυλάμε λίγο μείγμα για το στήσιμο του γλυκού. Τοποθετούμε τις γεμισμένες μαρέγκες σε πιατέλα, την μία πάνω στην άλλη, σε σχήμα πυραμίδας. Τις κρατάμε στη θέση τους με μικρές ποσότητες σοκολάτας από το μείγμα που φυλάξαμε και στηρίζουμε την πυραμίδα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, σκορπίζουμε τα ροδοπέταλα και σερβίρουμε αμέσως όσο οι μαρέγκες είναι τραγανές.

Αρχή της σελίδας