Μαντινάδες

Προέλευση: Ρόδος

Συστατικά

  • 1 κιλό άλεύρι (αφαιρουμε από το κιλό 1 φλιτζάνι και βάζουμε στην θέση του σιταρένιο για να ανοίγει καλά το φύλλο)
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 /2 κιλό μέλι
  • αμύγδαλα
  • καρύδια
  • κανέλα
  • 1 /2 φλιτζάνι περίπου ανθόνερο
  • ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και λίγο νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει μια μέτρια ζύμη. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και με το μαχαίρι το κόβουμε σε στενές λωρίδες. Πιάνουμε 4-5 από αυτές και τις τυλίγουμε σαν φωλιές. Ρίχνουμε τους μαντινάδες σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα με καυτό σπορέλαιο να τηγανιστούν και, όταν ροδίσουν, τους αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα. Βράζουμε το μέλι με το ανθόνερο, μέχρι να λιώσουν καλά. Παίρνουμε έναν-έναν μαντινά, τον βουτάμε στο μέλι, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκοπανισμένα και τους τοποθετούμε σε πιατέλα.

Αρχή της σελίδας