Μαφίν σοκολάτας

Συστατικά

  • 20 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλιά νερό
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2/3 φλιτζανιού γάλα
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 3 αυγά

Για τη παρασκευή του γλάσου:

  • 3 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 1-2 κουταλιές γάλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 24 φορμάκια για μάφιν. 

Για το γλάσο:

Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει, το βάζουμε σε ενα μπολ, προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη λίγη-λίγη κάθε φορά, την βανίλια, μια σταγόνα κάθε φορά, και τόσο γάλα ώστε να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα που να αλείφεται. Σκεπάζουμε καλά το μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο ώσπου να γίνει λείο το μείγμα. Δυναμώνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα αυγά, ένα κάθε φορά, και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό, έπειτα από κάθε προσθήκη αυγού. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια. Βάζουμε ενα πυρίμαχο μπολ, πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και προσθέτουμε την σοκολάτα με το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, την σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την σοκολάτα, το βούτυρο, το γάλα, την βανίλια και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή ώσπου η λάμα ενός μαχαιριού που βυθίζουμε στο κέντρο να βγαίνει έξω καθαρή. Τα αφήνουμε 10 λεπτά στα φορμάκια να κρυώσουν και τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως. Τα αλείφουμε με το γλάσο, κάνοντας ένα στριφογυριστό σχέδιο στην κορυφή, και σερβίρουμε.





Αρχή της σελίδας