Μαφίν με σοκολάτα και καρύδια

Συστατικά

  • 3 1/4 φλιτζάνια ανάλατο βούτυρο
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζανιού σκούρα καστανή ζάχαρη
  • 4 αυγά 
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου
  • 1 1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά κακάο σκόνη
  • 1 φλιτζάνι καρύδια ή πέκαν, χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κέλσίου. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για 12 μάφιν ή χρησιμοποιούμε χάρτινες θήκες για μάφιν. Λιώνουμε το Βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγαλύτερο μπολ και προσθέτουμε όλη τη ζάχαρη, και τα δύο είδη, στο μείγμα σοκολάτας. Ρίχνουμε τα αυγά, την εσάνς βανίλιας και πικραμύγδαλου. Κοσκινίζουμε πάνω από το μείγμα το αλεύρι και το κακάο, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα καρύδια. Γεμίζουμε τις θήκες με το μείγμα και τα ψήνουμε για 30-35 λεπτά, ώσπου η λάμα ενός μαχαιριού που βυθίζετε στο κέντρο να είναι καθαρή. Αφήνουμε τα μάφιν να κρυώσουν λίγο, πριν τα μεταφέρουμε σε σχάρα.

Αρχή της σελίδας