Μαφίν με γέμιση σοκολάτας και μέντας

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο σκόνη
  • 10 κουταλιές ανάλατο βούτυρο που έχει μαλακώσει
  • 1 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι εσάνς μέντας
  • 1 φλιτζάνι γάλα


Για τη παρασκευή της γέμισης με κρέμα μέντας:

  • 1 1/4 φλιτζανιού πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι εσάνς μέντας


Για τη παρασκευή του γλάσου σοκολάτας με μέντα:

  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι εσάνς μέντας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και απλώνουμε σε μία φόρμα για 12 μάφιν χάρτινες θήκες, βάζοντάς τες διπλές, αν είναι λεπτές. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την σόδα, το αλάτι και το κακάο σε ενα μπολ. Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ με το μίξερ χειρός το βούτυρο και τη ζάχαρη για 3-5 λεπτά, ώσπου το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά έπειτα από κάθε προσθήκη και ρίχνοντας μία μικρή ποσότητα κάθε φορά από το μείγμα του αλευριού, γιατί το μείγμα μπορεί να κόψει. Προσθέτουμε το απόσταγμα της μέντας και χτυπάμε ώσπου να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Ρίχνουμε στο μπολ το υπόλοιπο μείγμα αλευριού εναλλάξ με το γάλα, χτυπώντας με το μίξερ χειρός στη χαμηλή ταχύτητα ώσπου να αναμειχθούν τα υλικά. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες γεμίζοντάς τες κατά τα τρία τέταρτα. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι η λάμα ενός μαχαιριού που βυθίζουμε στο κέντρο να βγαίνει έξω καθαρή. Μεταφέρουμε τα μάφιν σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς και όταν κρυώσουν, αφαιρούμε προσεχτικά τις χάρτινες θήκες.

Για την γέμιση με κρέμας μέντας:

Χτυπάμε σε ένα μικρό μπολ την κρέμα γάλακτος μαζί με την εσάνς μέντας ώσπου να πήξουν. Γεμίζουμε ένα κορνέ με μικρό απλό στόμιο με την αρωματισμένη κρέμα, αναποδογυρίζουμε τα μάφιν και βυθίζουμε με προσοχή το στόμιο του κορνέ στο κέντρο τους. Πρεσάρουμε 1 κουταλιά περίπου από την αρωματισμένη κρέμα μέσα στα μάφιν και όταν τα γεμίσουμε όλα, τα μεταφέρουμε σε σχάρα. 

Για το γλάσο:

Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά την σοκολάτα με το βούτυρο μέχρι να  γίνουν ένα λείο μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την εσάνς μέντας. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει και το απλώνουμε στα μαφίν.




Αρχή της σελίδας