Μαφίν με δυο ειδη σοκολάτας

Συστατικά

  • 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές κακάο σκόνη
  • 2 φλιτζάνια σκούρα καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2/3 φλιτζανιού ξινή κρέμα
  • 2/3 φλιτζανιού γάλα
  • 1/4 φλιτζανιού ηλιέλαιο
  • 180 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • κακάο σκόνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 Βαθμούς Κελσίου. Τοποθετούμε 16 μικρές χάρτινες θήκες σε φορμίτσες για μάφιν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο, ρίχνουμε την ζάχαρη και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ξινή κρέμα, το γάλα, το λάδι, και προσθέτουμε το μείγμα στη λακκούβα. Χτυπώντας καλά, ενσωματώνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του γάλακτος το μείγμα του αλευριού ολόγυρα, ώστε να σχηματιστεί ένας πηχτός και κρεμώδης χυλός. Ρίχνουμε όλα τα κομμάτια της σοκολάτας στο χυλό και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες γεμίζοντάς τες. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να κάνουν κρούστα. Αφήνουμε τα μάφιν να κρυώσουν σε σχάρα και τα πασπαλίζουμε ελαφρώς με κακάο.

Αρχή της σελίδας