Μαφιν με blueberries

Συστατικά

  • 275 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15 ml μπέικιν πάουντερ
  • 75 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 250 ml γάλα
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 115 γρ.φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
  • μερικές σταγόνες εσάνς βανίλιας
  • 225 γρ. βατόμουρα

Για το γαρνιρισμα:

  • 50 γρ. πέκαν, χοντροκομμένα
  • 30 ml ζάχαρη demeτaτa

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες στη φόρμα ή βουτυρώνουμε καλά την φόρμα με τις υποδοχές. Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε σε μπολ το γάλα, τα αυγά, το βούτυρο, την εσάνς βανίλιας, αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ελαφρώς. Προσθέτουμε τα βατόμουρα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για τα μάφιν και σκορπίζουμε μερικά πέκαν και λίγη ζάχαρη demerara από πάνω. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσουν τα μάφιν και να χρυσίσει η επιφάνειά τους. Βγάζουμε τα χλιαρά μάφιν από την φόρμα και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν σε σχάρα.

Αρχή της σελίδας