Λαζαράκια

Προέλευση: Τήνος

Συστατικά

Για το προζύμι:

  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • λίγο χλιαρό νερό
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι

 

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα ζεστό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • λίγο γλυκάνισο
  • 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό περίπου
  • 3 κουταλιές λάδι
  • καρύδια ολόκληρα για το πλάσιμο

Εκτέλεση

Για το προζύμι:

Ετοιμάζουμε το προζύμι αποβραδίς, διαλύοντας την μαγιά στο νερό, και το ανακατεύουμε με το αλεύρι. Το αφήνουμε σκεπασμένο.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μια λεκάνη. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε όλα τα υλικά, μαζί με το προζύμι. Ζυμώνουμε έως ότου γίνει η ζύμη μαλακή, αφράτη, και δίχως να κολλάει. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε σε κορδόνι. Βάζουμε ένα καρύδι στο κέντρο και διπλώνουμε τα δυο άκρα του κορδονιού, στρίβοντάς τα μεταξύ τους. Επίσης, παίρνουμε λίγη ζύμη, πλάθουμε μικρά λεπτά κορδόνια και τα βάζουμε ανά δύο σε σχήμα σταυρού πάνω σε κάθε καρύδι. Ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά περίπου.

Αρχή της σελίδας