Ξεροτήγανα

Προέλευση: Ικαρία

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 1/2 του κουταλιού αλάτι
  • 1/2 του κουταλιού ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι πορτοκαλάδα
  • λίγο ούζο
  • 5 κουταλιές νερό
  • καρύδια

Για το σιρόπι:

  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι μέλι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, η ζύμη πρέπει να είναι σφικτή. Ανοίγουμε φύλλο, το κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και τα τηγανίζουμε. Αμέσως βάζουμε τα ξεροτήγανα μέσα στο σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει, τα βγάζουμε και τα πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.

Αρχή της σελίδας