Κρέπες Σουζέτ

Συστατικά

  • 8 κρέπες
  • 25γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 50 γp. ψιλή ζάχαρη
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 60 ml Cointreau ή άλλο λικέρ πορτοκαλιού
  • καλής ποιότητας παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τις έτοιμες κρέπες ανάμεσα σε δύο πιάτα, τοποθετημένα πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι με βαριά βάση και προσθέτουμε την ζάχαρη ανακατεύοντας, σε μέτρια φωτιά, ώσπου το μείγμα να πάρει ένα βαθύ καστανό χρώμα. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ώσπου η καραμέλα να λιώσει εντελώς. Ρίχνουμε στο τηγάνι μία κρέπα, την διπλώνουμε στα τέσσερα και την αφήνουμε στην άκρη του τηγανιού. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τις υπόλοιπες κρέπες. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το Cointreau, ανάβουμε τις κρέπες ώστε να γίνουν φλαμπέ και ανακινούμε το τηγάνι, ώσπου να σβήσει η φωτιά. Μοιράζουμε τις κρέπες με τη σως σε πιάτα γλυκού και σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια.



Αρχή της σελίδας