Κουραμπιέδες

Συστατικά

  • 400 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 185 γρ. φυτίνη
  • 250 γρ. αμύγδαλο χοντροκομμένο και καβουρδισμένο
  • μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. ρούμι μαύρο
  • 1.200 γρ. αλεύρι
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Με ένα σύρμα ή στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο γάλακτος, τη φυτίνη και την άχνη (τα 220 γρ.) μέχρι να μαλακώσουν και να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια και τα ρίχνουμε στο χτυπημένο βούτυρο. Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι και προσθέτουμε το ρούμι και το αμύγδαλο. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς σε διάμετρο 3 εκ. και ψήνουμε στους 200° C σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάμε στην άχνη.

Συμβουλές

Διατηρούνται για αρκετό διάστημα όταν είναι ερμητικά κλεισμένοι.

Αρχή της σελίδας